kleding inzameling

Ook hergebruik afgedragen kleding, gooi kleding niet in de vuilnisbak!


Wist u dat u ook niet-herdraagbare kleding en textiel gewoon kunt inleveren? Kleding dat er nog goed uitziet, wordt geregeld ingeleverd voor hergebruik. Dat zijn veel mensen inmiddels wel gewend.  Afgedragen kleding en schoeisel, of ander veel gebruikt textiel, wordt nog vaak in de vuilnisbak gegooid.
Doodjammer, want dat is geld weggooien. Ook dit kunt u namelijk inleveren. Die versleten broek of die afgedragen gympies, daarvan wordt allerlei ander materiaal gemaakt. Of soms wordt het terug vervezeld om nieuwe kledingstukken te kunnen maken.
Per wijk of kerkdorp halen verenigingen kleding, textiel en schoeisel periodiek huis aan huis op.De opbrengst van al het ingezameld textiel en schoeisel gaat naar lokale goede doelen en naar het plaatselijke verenigingsleven. Dit inzamelingsbeleid heeft de gemeente Weert samen met Punt Welzijn opgezet.
Vier keer per jaar zullen leden van v.v. de Moêzevângers kleding ophalen op Laar en de Molenakker. Molenakker geldt ook als inzamelwijk voor de Moêzevângers, omdat deze wijk geen vereniging heeft die zich gemeld heeft om kleding in te zamelen. De vergoeding komt ten goede aan v.v. de Moêzevângers, die op hun beurt hiervan ook een gedeelte overdragen aan de basisschool van Laar.

Iedere 1e zaterdag van januari, april, juli en oktober zullen leden van v.v. de Moêzevângers kleding ophalen op Laar.
Iedere 2e zaterdag van januari, april, juli en oktober zullen leden van v.v. de Moêzevângers kleding ophalen op Molenakker.

Ook staan er in de wijken en kerkdorpen kledingcontainers van Reshare (Leger des Heils) waar u de zakken met kleding in kan doen. Vanaf 1-11-2017 komt de opbrengst hiervoor ook ten goede   van de ophalende vereniging. De kledingcontainers van Laar en de Molenakker worden geleegd door vv de Moêzevângers.
Het liefst halen we zoveel mogelijk kleding op tijdens de huis-aan-huis ophaaldagen. Heeft u kleding verzameld, maar wilt u niet wachten tot het volgende ophaal moment kunt u deze in de kledingcontainer stoppen.

Wist u dat?
We het eerste kwartaal 8890 KG kleding op hebben gehaald. Dit door onze ophaaldagen op Laar en Molenakker en de containers. 
Afgelopen weekenden hebben we op Laar  1593 kg en op Molenakker 1894 kg opgehaald (incl. containers).